Loodgieterwerkzaamheden

Het beroep loodgieter heeft verschillende werkzaamheden op zijn naam staan. Zo kunt u een loodgieter bijvoorbeeld inroepen om u te helpen met een sanitair te plaatsen of waterleidingen aanleggen. Ook kan een loodgieter u helpen met mogelijke lekkages en verstoppingen van bijvoorbeeld uw wastafel of toilet. Kort samengevat staat een loodgieter voor u klaar bij alle werkzaamheden die te maken hebben met gas, uw riool, ventilatie, verwarming en natuurlijk water.
Loodgieter

Sanitair plaatsen

Onder sanitair wordt een groot begrip bedoeld. Zo valt onder sanitair alles wat er geplaatst wordt in de slaapkamer, toilet, douche, badkamer en zo tijdens een verbouwing/renovatie of nieuwbouw. Dit moet echter wel te maken hebben met de verzorging van het lichaam. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een waterleiding of kraan. Afhankelijk van de plaats waar de sanitair geplaatst wordt, zijn er andere eisen. Een ziekenhuis heeft bijvoorbeeld strengere eisen wat betreft de keuze en materialen dan een normale woning.

Lekkages

Niets is zo vervelend als een lekkage. Naast het feit dat het erg veel schoonmaken kan opleveren, kan het ook flink wat kosten. Door een lekkage kan er bijvoorbeeld schimmel ontstaan, dat u moet laten verwijderen. Ook kunnen de kosten van het watergebruik flink omhoog gaan, zonder dat u water gebruikt. Sommige lekkages zoals gaslekkages kunnen zelfs levensgevaarlijk zijn. Om al deze redenen moet u een lekkage natuurlijk zo snel mogelijk laten oplossen.

Waterleiding aanleggen

Met dank aan uw waterleidingen wordt uw woning goed voorzien van water. Afhankelijk van de locatie van de leiding, zijn er verschillende afmetingen voor. Zo heeft de hoofdleiding een diameter van 22mm, terwijl de toilet, toiletkraan en wastafelkraan slechts een diameter van 12 mm heeft. Een waterleiding moet regelmatig onderhouden worden om lekkage te voorkomen. Voor zowel de plaatsing als het onderhoud staat een loodgieter tot uw beschikking.

Rioolwerken

Heeft u last van bubbels en stank als het water in uw riool loopt? Dan kan het zijn dat uw riool verstopt is. Dit is natuurlijk erg onprettig, want naast de stank bestaat er ook een grote kans dat uw riool overstroomt en u stinkend water in uw woning krijgt. In veel gevallen is het makkelijk op te lossen, maar het gebeurt wel eens dat de verstopping te diep in het riool zit. Een loodgieter weet hiervoor de beste technieken om zo snel mogelijk bij de verstopping in uw riool te komen en die te verwijderen.

Zoekt u een loodgieter?

Indien u op zoek bent naar een erkende loodgieter, neem dan een kijkje op de website van Loodgieter Nu uit Haarlem. Het loodgietersbedrijf is snel ter plaatse indien dat nodig is. Daarnaast hanteert het bedrijf scherpe prijzen.