Nieuwe CV-ketel aanschaffen

Een Cv-ketel is een belangrijk onderdeel van uw woning. Door de Cv-ketel heeft u bijvoorbeeld warm water om u te douchen of om af te wassen. Ook kunt u met behulp van uw Cv-ketel uw woning verwarmen. Er zijn echter erg veel Cv-ketels, dus waar moet u beginnen bij het kiezen van een nieuwe Cv-ketel?

Waarom moet u een nieuwe Cv-ketel?

Nieuwe CVHoewel een Cv-ketel lang mee gaat, is hij af en toe aan vervanging toe. Dit kan komen om verschillende redenen. Een van deze redenen is dat u veel geld mis kunt lopen. Oude Cv-ketels hebben namelijk vaak meer gas nodig dan de nieuwe Cv-ketels. Gemiddeld kunt u al meer dan €300,- per jaar besparen. Een andere reden om een nieuwe Cv-ketel te kopen is omwille van de veiligheid. Een Cv-ketel niet namelijk bepaald het meest veilige object in uw woning. Als u te lang wacht met het vervangen van uw Cv-ketel, kan uw Cv-ketel gaan slijten. Het gevolg van deze slijtage is dat er rookgaslekkage ontstaat, of misschien zelfs dat koolmonoxide door de Cv-ketel vrijkomt. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en moet natuurlijk voorkomen worden.

Soorten Cv-ketels

Er zijn meerdere soorten Cv-ketels, met elk hun eigen voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld de VR-ketel (verbeterd rendement) Bij deze ketel gaat echter een deel van de warmte verloren. Ongeveer 90% van de energie wordt namelijk omgezet in nuttige warmte. De VR-ketel is echter erg geschikt voor het geval u geen afvoer voor condenswater nodig heeft. In de meeste gevallen wordt echter de Hr-ketel (hoog rendement) gebruikt. Dit type ketel behaalt namelijk 100% van de warmte en is dus beter voor uw portemonnee en het milieu. Dit komt doordat de ketel de waterdamp niet afvoert, maar juist gebruikt voor de verwarming. Het derde type HRe-ketel (hoog rendement elektriciteit) wordt gebruikt in slecht geïsoleerde woningen of woningen die meer dan 1.600 m3 gas per jaar gebruiken. De ketel is net als de gewone Hr-ketel energie zuinig en wekt daarnaast ook energie op. Het is dus een goedkope manier om aan energie te komen en zorgt voor minder CO2 uitstoot. Het nadeel is wel dat deze ketels erg duur zijn. Echter bespaart de ketel maandelijks 20% en kunt u in de meeste gevallen subsidie krijgen voor deze ketel.

Vakman

Hoewel de specialisten ten alle tijden een certificaat moeten hebben, voor ze aan de slag mogen, zijn ze niet altijd vakbekwaam. Dit zorgt voor storingen, vele ongelukken met koolmonoxide vergiftiging en andere ongelukken. Per jaar sterven gemiddeld vijf a tien mensen op deze manier. Daarom is het een verstandig idee om vooraf onderzoek te doen naar de specialist die u in dienst neemt. Wie heeft hij of zij geholpen en wat zijn hun ervaringen?

Meer weten over het aanschaffen van een nieuwe CV? Installatiebedrijf C. van Meer uit Alkmaar staat u graag bij.